Deel:

Zelfstandig aan de slag met HKZ

U wilt weten wat goed gaat en wat beter kan? U wilt uw organisatie in conditie brengen en houden? Of u wilt gaan accrediteren op een HKZ-schema?

NEN HKZ schema's normen managementsystemen in Yucan
Yucan is Partner van NEN / HKZ

U organiseert het gemakkelijk in Yucan

U kiest de norm waar u mee wilt werken, u kiest wat u wilt doen. En kunt direct aan de slag. Yucan helpt u met uw nulmeting, voorbereiding, documentatie en beheer van al uw HKZ zaken. Zodat u het zelf kunt.

Uw Online HKZ Assistent, handleiding en werkomgeving ineen

Uw HKZ-assistent en complete online evaluatie-, audit, ontwikkel-en beheeromgeving inclusief HKZ-schema. Kant & klaar. Met een druk op de knop aan de slag.

Yucan ondersteunt u inhoudelijk en procesmatig bij het evalueren en toetsen van uw organisatie, het opzetten en beheren van documentatie, analyses en uw evaluatie-, audit, verbeter- en ontwikkelprocessen. En daarmee ook bij uw voorbereiding op een accreditatie.

Inclusief HKZ-schema vanaf € 198,- per jaar.

Inclusief:

 • Het gekozen HKZ schema in begrijpelijke taal
 • Handzame uitleg en aanwijzingen
 • Plan van aanpak & uw interne taakverdeling
 • Intake & ondersteuning
 • Inhoudelijk stappenplan
 • Documentenbeheer
 • Handzaam geautomatiseerde verslaglegging en output

Direct aan de slag met uw HKZ-Dossier

Voor grotere en kleinere organisaties. U gebruikt Yucan naast en in combinatie met uw bestaande documentenbeheer-, publicatie- en managementsystemen. U kiest zelf wat u gebruikt en kunt altijd uitbreiden.

Alles staat voor u klaar. In de cloud. U kunt direct aan de slag!

U kiest wat u in Yucan wilt doen

U selecteert het gewenste HKZ-schema. En de modules die u wilt gebruiken. U kunt naderhand altijd modules toevoegen.

 • Evaluatie module; zelfevaluatie, zodat u weet waar u staat
 • Inventariseren en toetsen van uw processen
 • Inventariseren en beoordelen van wensen en eisen van stakeholders
 • Inventariseren en beoordelen van interne en externe invloeden
 • Evalueren van uw organisatie
 • Audit module; voor een geobjectiveerd beeld van uw organisatie
 • Toetsen en beoordelen van uw processen en organisatie
 • Ontwikkelmodule; verbeteren & documenteren
 • Behandellijst met verbeterpunten
 • Inventariseren en beoordelen van risico's en kansen
 • Verbeterprojecten en periodieke plannen via handige formats
 • Documentatie en handboeken opzetten via handige formats o.b.v. HKZ

Starten, intake & procesondersteuning

Starten kunt u zelf direct en zelfstandig doen, door een systeem en werkwijze te kiezen. Yucan kan dit ook voor u doen. Deze opstartservice is kosteloos, maar we hebben dan natuurlijk gegevens van u nodig.

Yucan helpt u graag op weg! Bij aanschaf van uw assistent en werkomgeving is een intake en procesondersteuning inbegrepen.

Intake en ondersteuning worden telefonisch geboden. We bespreken de door u gewenste werkwijze, het plan van aanpak en we doorlopen samen met u de inhoud en processen in Yucan. De inbegrepen intake is maximaal 1 uur en verdere inbegrepen ondersteuning is gebaseerd op onze fair-use policy.

Zelf aan de slag

Binnen Yucan wordt alles zo aangeboden dat u geheel zelfstandig aan de slag kunt. Inclusief handzame ondersteunende informatie en uitleg. Alle werkzaamheden die u - ongeacht of u een adviseur in de arm neemt - zelf moet doen, kunt u zelf doen.

Alle onderwerpen die in het HKZ-schema aan bod komen, maken doorgaans al onderdeel uit van de activiteiten en kennis van uw procesverantwoordelijken en management. Daarnaast kennen zij uw organisatie, activiteiten, processen en doelstellingen het beste. Daarom zijn zij bij uitstek in staat om zelfstandig en blijvend vorm te geven aan uw HKZ-implementatie. U legt de basis daarmee intern en creëert direct draagvlak. Al dan niet onder regie van een adviseur.

Advies en accreditatie

U schakelt uw adviseur gericht in

In Yucan bereidt u zich zelfstandig voor en houdt u alles in eigen beheer. Alles wat u zelf moet en kunt doen, doet u zelf in Yucan. Door documentatie en evaluatie in Yucan ziet u wat u op de rit hebt en op welke onderwerpen u eventueel advies nodig hebt. U schakelt uw (organisatie-)adviseur gericht in, om u inhoudelijk bij te staan. U doet dit op de onderwerpen waar inbreng van extra kennis van uw specifieke processen en activiteiten nodig of wenselijk is. Uw adviseur kan ook in Yucan aan de slag!

Certificerende instellingen

Accreditatie op een norm staat los van inventarisaties, uw voorbereiding, beheer en management. En los van advies of adviseur. Accreditaties dienen te worden verzorgd door onafhankelijke en daartoe geaccrediteerde organisaties. Een audit t.b.v. uw accreditatie of certificatie kan ook in Yucan. De certificerende organisatie kan daarin aan de slag, zodat u feedback uit de audit eenvoudig kunt opvolgen en het gehele proces in eigen beheer houdt.

Informatie over accreditaties en certificering vindt u bij HKZ . Certificerende instellingen vindt u daar ook via het overzicht certificerende instellingen .

Uw kwaliteitsmanagement en PDCA in 4 stappen op de rit

Werken met HKZ in Yucan - In 4 stappen alles op de rit

U kiest de modules die u wilt gebruiken

Of neem contact op voor advies over wat het beste bij uw organisatie en doelstellingen past.

NEN-HKZ en Yucan

HKZ normen, schema's en managementsystemen
Yucan is Partner van NEN

Een pragmatische samenwerking waarbij NEN de HKZ systemen ter beschikking stelt en regie houdt over de manier waarop deze binnen Yucan voor u beschikbaar zijn gemaakt.

Yucan biedt daarmee zowel de handzaam georganiseerde inhoud als de complete infrastructuur die u nodig hebt voor het zelfstandig werken met de HKZ-systemen. Van voorbereiding op uw accreditatie tot en met uw blijvende bedrijfsvoering op basis van HKZ standaarden.

De doelstelling van de samenwerking is het werken met HKZ-standaarden, voor grote en vooral ook kleinere organisaties gemakkelijk, toegankelijk en betaalbaar te maken. Zodat iedere organisatie makkelijker tot implementatie over kan gaan. Om daarmee haar kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie te kunnen verhogen.

Maatwerk oplossingen

Wilt u een maatwerkoplossing - al dan niet gebaseerd op één of meer HKZ-schema's van uw keuze - aangevuld met uw eigen managementaspecten en indicatoren? Dat kan.

Referenties

Yucan wordt door diverse organisaties, zowel in de publieke als de private sector, gebruikt. Te noemen zijn Gemeente Amsterdam, KNVB, ROC West Brabant en vele andere.

Benieuwd naar ervaringen van gebruikers? Neemt u gerust contact met ons op zodat wij u met hen in contact kunnen brengen.

Kunnen wij u helpen?

Bel ons

maandag t/m vrijdag
09:00 - 17:00 uur

Of wij bellen u